Kuřecí játra po italsku
30 min.
Ingredience
- 600gramůJátra kuřecí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 80gramůŠunka od kosti
- 3lžíceOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 2centilitryVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme.
- 2V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.
- 3Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme je. Dužninu rozkrájíme na kostičky. Na nudličky nakrájíme šunku.
- 4Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme na něj játra. Opékáme zprudka 4 minuty. Potom játra vyjmeme a dáme stranou. Z pánve slijeme tuk a dáme na ni rozpustit máslo.
- 5Na máslo vhodíme nasekanou šalotku, česnek a šalvěj. Podusíme, zalijeme madeirou a drůběžím vývarem. Povaříme, vmícháme rajčata a šunkové nudličky a vrátíme do pánve játra. Několik minut dusíme.
- 6Nakonec před podáváním posypeme pokrm nadrobno posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.