Kuřecí játra se zeleninovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 600gramůJátra kuřecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůCuketa
- 500gramůRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaPiros Arany
- 0,5hrstMajoránka čerstvá
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Játra opláchneme, necháme okapat, odblaníme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme, z cukety odkrojíme konce a neoloupané nakrájíme na silnější plátky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a drobně nakrájíme. Majoránku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme. Česnek s cibulí oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme na tenké plátky.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Polovinu cibule a oleje přendáme do jiné pánve a dáme stranou. Česnek s cuketou přidáme do rozpáleného oleje s cibulí, trochu opečeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme paprikovou pastu Piros Arany a dusíme 10 minut přikryté.
- 3Játra poprášíme moukou, přidáme k rozehřáté druhé části cibule s olejem, přisypeme majoránku a pozvolna restujeme 5 minut z každé strany. Poté zakapeme octem a necháme zprudka odpařit. Až se ocet vypaří, podlijeme vínem, opepříme, krátce podusíme a na závěr játra osolíme.
- 4Restovaná játra upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned servírujeme se zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.