Kuřecí játra se zeleninovou omáčkou

65 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra opláchneme, necháme okapat, odblaníme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme, z cukety odkrojíme konce a neoloupané nakrájíme na silnější plátky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a drobně nakrájíme. Majoránku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme. Česnek s cibulí oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Polovinu cibule a oleje přendáme do jiné pánve a dáme stranou. Česnek s cuketou přidáme do rozpáleného oleje s cibulí, trochu opečeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme paprikovou pastu Piros Arany a dusíme 10 minut přikryté.
  • 3
    Játra poprášíme moukou, přidáme k rozehřáté druhé části cibule s olejem, přisypeme majoránku a pozvolna restujeme 5 minut z každé strany. Poté zakapeme octem a necháme zprudka odpařit. Až se ocet vypaří, podlijeme vínem, opepříme, krátce podusíme a na závěr játra osolíme.
  • 4
    Restovaná játra upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned servírujeme se zeleninovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.