Kuřecí kapsa s ricottou
60 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůBazalka
- Náplň
- 125gramůSýr Ricotta
- 20gramůRajčata sušená sterilovaná
- 30gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Omáčka
- 1lžíceOlej olivový
- 80gramůCibule
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 10lžicPetržel - nať
- 10gramůPažitka
- 10gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.
- 2Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky
- 3a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.
- 4Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.
- 5Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.
- 6Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.