Kuřecí kapsa s ricottou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.
  • 2
    Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky
  • 3
    a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.
  • 4
    Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.
  • 5
    Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 6
    Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.