Kuřecí karbanátky ve slanině
40 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 50gramůOříšky piniové
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40gramůMouka polohrubá
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrOlej rostlinný
- 50gramůOmáčka tatarská
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
73 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehenní žízky, cibuli, česnek a sýr rozmixujeme, přidáme posekané piniové oříšky, sůl, pepř, vejce a pořádně prohněteme. Z hmoty vytvoříme 4 karbanátky, které lehce obalíme v mouce a dáme do lednice na hodinu odpočinout.
- 2Po vyjmutí z lednice obalíme každý karbanátek v plátcích slaniny, které sepneme párátkem. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- 3Servírujeme s tatarskou omáčkou, ozdobené pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.