Kuřecí kousky flambované na brandy
115 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 50gramůBambusové výhonky
- 3lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 5lžicBrandy
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu rozkrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli, bambusové výhonky a petrželovou nať nadrobno, česnek utřeme se solí.
- 2Kuře omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Porce osolíme, opepříme.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej se slaninou, přidáme porce kuřete a restujeme je. Maso několikrát obrátíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatova.
- 4Přidáme cibuli a zalijeme brandy. Brandy zapálíme a pánví pohybujeme tak, aby se všechny porce kuřete chvíli flambovaly.
- 5Přendáme maso do pekáče, přidáme česnek, petržel, bambusové výhonky, bobkový list a hřebíček, důkladně promícháme, podlijeme vývarem a vínem. Přiklopíme a necháme péci v troubě předehřáté na 200 °C. Během pečení porce několikrát obrátíme a poléváme vypečenou šťávou. Pečeme 75 - 90 minut, dokud kuře není hotové. Pozor, nesmí se vysušit!
- 6Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s bramborovými kroketami a dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.