Kuřecí křidélka s bylinkami na víně

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1220 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
103 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí křídla opepříme a osolíme a ze všech stran obalíme v mouce. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran asi 5 minut dozlatova. Hotová křídla vyjmeme z pánve.
  • 2
    Petrželovou nať a čerstvé oregano opláchneme a necháme okapat. Petrželku nasekáme na jemno, lístky oregana nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Cibuli s česnekem, oreganem a bobkovým listem osmahneme krátce na pánvi, na které jsme opékali kuřecí křídla.
  • 4
    Zezlátlou cibuli a česnek posypeme petrželkou a mletou paprikou, přidáme bílé víno a na mírném ohni necháme povařit asi 5 minut.
  • 5
    Do hotové omáčky vmícháme med, vložíme kuřecí křídla a dáme odležet alespoň na 4 hodiny.
  • 6
    Podáváme ohřáté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.