Kuřecí křidélka s bylinkami na víně
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyOregano čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 130mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMed včelí
- 250mililitrůOlej olivový
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 5stroužkůČesnek
- 1kilogramKuřecí křídla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1220 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
103 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí křídla opepříme a osolíme a ze všech stran obalíme v mouce. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran asi 5 minut dozlatova. Hotová křídla vyjmeme z pánve.
- 2Petrželovou nať a čerstvé oregano opláchneme a necháme okapat. Petrželku nasekáme na jemno, lístky oregana nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Cibuli s česnekem, oreganem a bobkovým listem osmahneme krátce na pánvi, na které jsme opékali kuřecí křídla.
- 4Zezlátlou cibuli a česnek posypeme petrželkou a mletou paprikou, přidáme bílé víno a na mírném ohni necháme povařit asi 5 minut.
- 5Do hotové omáčky vmícháme med, vložíme kuřecí křídla a dáme odležet alespoň na 4 hodiny.
- 6Podáváme ohřáté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.