Kuřecí maso dušené na zeleném kari
55 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1kusZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2lžíceVoda pitná
- 4kusyKuřecí prsa
- 1kusPaprika zelená
- 600mililitrůKokosové mléko
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 400gramůRýže dušená
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
34 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní ciubulku očistíme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme nahrubo pokrájené chilli papričky bez semínek, oloupaný zázvor, česnek, rybí omáčku, koriandrovou a petrželkovou nať, přilijeme vroucí vodu a promixujeme do hladké pasty.
- 2Kuřecí maso bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm osmahneme dohněda. Po vyjmutí odložíme na talíř. Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a za stálého míchání 3-4 minuty orestujeme. Poté přidáme rozmixovanou směs a smažíme do zhoustnutí. Vložíme zpět maso, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Částečně zakryjeme a na mírném ohni povaříme cca 8-10 minut.
- 3Měkké maso vyjmeme společně s paprikou. Omáčku dále vaříme 10-12 minut do zhoustnutí. Maso s paprikou vrátíme zpět do pánve, důkladně promícháme a povaříme 2-3 minuty.
- 4Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.