Kuřecí medailonky marinované v ananasu se šunkou a sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůSýr Gouda 30%
- 1kusPepř černý mletý
- 250gramůKompot ananasový
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 100mililitrůMed včelí
- 60mililitrůOcet jablečný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaHřebíček
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu: ananas sliijeme a rozmixujeme dohladka. Smícháme se sójovou omáčkou, medem, jablečným octem, utřeným česnekem, mletým zázvorem a drceným hřebíčkem.
- 2Každé kuřecí maso podélně rozpůlíme, abychom získali užší kousky a ty pak naložíme v marinádě – nejlépe na 24 hodin.
- 3Poté je i marinádou dáme do pekáčku a zalijeme 100 ml vody. Kuřecí řízky poklademe šunkou a sýrem a pečeme přikryté 30 minut na 200 °C, poté ještě 10 minut odkryté.
- 4Šťávu, kterou řízky pustily, slijeme do kastrůlku a zredukujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.