Kuřecí polévka s kari kořením

60 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a osolené a opepřené kuřecí prsíčka na něm lehce osmahneme 2 minuty po každé straně. Pak maso vyjmeme, odložíme stranou a do hrnce přidáme na drobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev na kolečka a prolisovaný česnek. Dusíme 2 - 3 minuty. Vmícháme kari koření a podusíme ještě další minutu.
  • 2
    Přidáme oloupaná a odjadřená na kousky nakrájená rajčata, vývar a bobkový list a přivedeme k varu. Kuře vložíme zpátky do hrnce a zmírníme plamen. Zakryjeme pokličkou a vaříme mírným varem 15 - 20 minut, dokud kuře nezměkne. Poté kuře vyjmeme z hrnce a dáme vychladnout. Polévku opět přivedeme k varu, vmícháme do ní rýži a hrnec částečně zakryjeme pokličkou. Vaříme mírným varem dalších 15 minut, až je rýže měkká. Mezitím nakrájíme vychladlé kuřecí maso na malé kousky.
  • 3
    Z polévky vyjmeme bobkový list, přidáme kuřecí maso a necháme 2 - 3 minuty přejít varem. Polévku odstavíme z ploténky, vmícháme do ní smetanu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.