Kuřecí polévka s pórkem a rýží
50 min.
Ingredience
- 1000gramůPórek
- 1kusKuře
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSaturejka
- 2lžíceRýže loupaná
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVývar drůbeží
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1204 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
58 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře nakrájíme na malé porce, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.
- 2Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kousky, přidáme k masu a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.
- 3Před koncem vaření přidáme špetku tymiánu a saturejky a vsypeme propláchnutou rýži. Vše povaříme doměkka.
- 4Když je měkké maso i rýže, přidáme do polévky nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.