Kuřecí prsa gratinovaná s hořčicí
40 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyKari koření
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 3lžícePažitka
- 1lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
513 mg
Cukr
423 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsní řízky bez kosti opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a dáváme je postupně do vymazané zapékací mísy. Potřeme je směsí dijonské a americké hořčice.
- 2Tuhý sníh ušleháme z bílků, potřeme jím kuřecí řízky. Přidáme kousky másla, posypeme strouhankou a v předehřáté troubě pečeme 25 minut.
- 3Pažitku nasekáme a před podáváním posypeme hotový pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.