Kuřecí prsa na kari s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceMandle
- 2decilitryVývar drůbeží
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 3lžičkyKari koření
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme na malé kousky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi bez oleje plátky mandlí za stálého míchání opražíme, až mají zlatohnědou barvu. Pak pánev odstavíme z ohně.
- 3V druhé větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a prudce na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme nakrájené maso. Opečené měkké maso z pánve vyjmeme a dáme stranou.
- 4Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, pepřem, solí a citronovou šťávou. Za častého míchání omáčku vaříme přibližně 15 minut, až zhoustne. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, prohřejeme ho a podáváme posypané opraženými mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Kuřecí prsa na kari s mandlemi
Kuřecí prsa na kari s mandlemi jsou vy – ni – ka – jí – cí. Vynikající recept a vynikající výsledek (vynáším ho do nebes, protože mám hrozně ráda kombinaci kari a smetany. Ale je vážně báječný). 😉 Dávám pět hvězdiček.