Kuřecí prsa po italsku
70 min.

Ingredience
- 100gramůMozzarella
- 3špetkySůl bylinková
- 3špetkyPepř bílý
- Smažená zelenina
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3špetkySůl
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaOregano sušené
- 3špetkyPepř černý mletý
- Smažené maso
- 6kusůKuřecí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko plnotučné
- 60gramůSýr Parmezán
- 60gramůStrouhanka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- Vařené lilky
- 2litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 3kusyLilek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Gril zapneme na vysokou teplotu. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1.5 lžičkou soli, jakmile se vaří vložíme do něj omyté celé lilky a vaříme je 2 minuty. Poté je vyjmeme, osušíme a odkrojíme zelené stopky. Lilky potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Grilujeme je z každé strany po 2 minutách. Zhnědlé lilky necháme pak vychladnout. Očistíme si velkou cibuli a porájíme ji nadrobno. Kuřecí prsa omyjeme a a osušíme.
- 2Připravíme směs na obalení masa: do jedné mísy rozklepneme čerstvá vejce a rozšleháme je s mlékem. Do druhé mísy nastrouháme parmezán, který smícháme se a strouhankou.
- 3Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi dobře rozehřejeme olej. Kuřecí prsa obalíme nejdříve ve vajíčkách, pak v parmezánu se strouhankou. Vložíme je do rozpáleného oleje a smažíme je po 2 minutách z každé strany dozlatova. Poté je odložíme na velký talíř.
- 4V zapékací míse nebo pekáči na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přimícháme konzervovaná rajčata, ochutíme je solí, cukrem, oreganem a pepřem.Promícháme a na plotně pomalu vaříme 5 minut. Na rajčatovou směs poklademe usmažená kuřecí prsa. Lilek pokrájíme podélně na plátky 5mm silné. Mozzarellu nakrájíme též na plátky.
- 5Na kuřecí prsa poklademe plátky lilku, mezi vložíme nakrájenou mozzarellu, kterou ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Nakonec prsa posypeme zbývající nastrouhaným parmezánem smíchaný se strouhankou. Zapékací mísu (nebudeme ji zakrývat) vložíme do trouby a maso pečeme dozlatova 35 minut a ihned je pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.