Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem
50 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaEstragon
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 6kusůKuřecí prsa
- 125mililitrůVíno bílé
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 8kusůBazalka
- 20gramůPetržel - nať
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůHroznové víno
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku, bazalku nasekanou na jemno, sušený estragon, sladkou papriku, sůl a pepř smícháme v misce na směs, ve které obalíme kuřecí prsa.
- 2V pánvi s masivním dnem prudce rozehřejeme olej a máslo a vložíme obalené maso na pánev. Dáváme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Maso restujeme z obou stran dozlata, přidáme prolisovaný česnek a opékáme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, přiklopíme a na mírném plameni povaříme asi 5 minut do úplného změknutí masa.
- 3Přidáme citronovou šťávu s vývarem a rozpůlené červené hrozny a uvedeme do varu. Poté vyjmeme kuře a hrozny a obojí přesuneme na předehřátý servírovací talíř, maso udržujeme stále teplé. Omáčku ještě dovaříme tak, aby nám z původního objemu zůstala jen polovina.
- 4Vzniklou omáčkou pokapeme maso a hrozny a dozdobíme čerstvou petrželkou nasekanou najemno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.