Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, bazalku nasekanou na jemno, sušený estragon, sladkou papriku, sůl a pepř smícháme v misce na směs, ve které obalíme kuřecí prsa.
  • 2
    V pánvi s masivním dnem prudce rozehřejeme olej a máslo a vložíme obalené maso na pánev. Dáváme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Maso restujeme z obou stran dozlata, přidáme prolisovaný česnek a opékáme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, přiklopíme a na mírném plameni povaříme asi 5 minut do úplného změknutí masa.
  • 3
    Přidáme citronovou šťávu s vývarem a rozpůlené červené hrozny a uvedeme do varu. Poté vyjmeme kuře a hrozny a obojí přesuneme na předehřátý servírovací talíř, maso udržujeme stále teplé. Omáčku ještě dovaříme tak, aby nám z původního objemu zůstala jen polovina.
  • 4
    Vzniklou omáčkou pokapeme maso a hrozny a dozdobíme čerstvou petrželkou nasekanou najemno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.