Kuřecí prsa s gratinovanými bramborami
95 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyTymián čerstvý
- 0,25lžičkaSůl
- 400gramůBrambory
- 250gramůPresident Camembert linea
- Na maso
- 4špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 8plátkůSlanina anglická
- 2lžíceOlej rostlinný
- 600gramůKuřecí prsa
- 4kusyTymián čerstvý
- Na zeleninu
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůCeler řapíkatý
- 120gramůBrokolice
- 0,5kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
19 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek nakrájíme najemno, větvičky tymiánu posekáme nadrobno. Sýr nakrájíme na plátky.
- 2Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme česnek, tymián a sůl. Do smetany vložíme plátky brambor a vaříme do poloměkka. Poté brambory přeložíme do zapékací mísy, poklademe plátky sýra, přelijeme smetanou z hrnce a v troubě předehřáté na 160 °C zapékáme zhruba 35 minut, až jsou brambory měkké.
- 3Opláchnutá a osušená kuřecí prsa osolíme a opepříme, srolujeme a každý kus zabalíme do dvou plátků anglické slaniny. Zašpejlujeme a na rozpáleném oleji závitky ze všech stran smažíme. Na závěr přidáme větvičky tymiánu. Poté závitky přeložíme do pekáče, přelijeme výpekem z pánve a pečeme v troubě na 160 °C zhruba 10 minut společně s bramborami.
- 4V mezičase očistíme zeleninu (vyjma cibule a česneku), nakrájíme a v horké osolené vodě krátce blanšírujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a v rozpáleném oleji orestujeme. Přimícháme okapanou zeleninu, promícháme, chvíli restujeme a na závěr vmícháme drobně posekané lístky bazalky.
- 5Na talíř nejprve narovnáme zeleninu a na ni položíme kuřecí závitek, z něhož jsme odstranili špejle. Zvlášť podáváme gratinované brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.