Kuřecí prsa s parmezánem, rajčaty a mozzarellou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůMozzarella
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyLilek
- 60gramůSýr Parmezán
- 60gramůStrouhanka
- 6kusůKuřecí prsa
- 1lžičkaOregano sušené
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 4lžíceOlej olivový
- 2litryVoda pitná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme 2 litry vody osolené lžičkou soli a vaříme v něm lilek podélně nakrájený na plátky 2 minuty, poté slijeme a necháme okapat. Rozpálíme gril a plátky lilku potřené zlehka lžící oleje na něm ogrilujeme 2 minuty z každé strany.
- 2Vejce lehce našleháme s mlékem, obalíme v něm prsa a poté ve směsi strouhanky a parmezánu.
- 3Smažíme na rozpálené pánvi s 2 lžícemi oleje 2 minuty z každé strany.
- 4V hrnci na zbylém oleji zlehka osmažíme cibuli, přidáme rajčata, oregano, pepř a sůl. Vaříme 5 minut.
- 5Směs přelijeme do zapékací misky a navrch položíme prsa, střídavě poklademe plátky lilku a mozzarelly a zasypeme zbylou strouhankou s parmezánem.
- 6Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.