Kuřecí prsa s parmezánem, rajčaty a mozzarellou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme 2 litry vody osolené lžičkou soli a vaříme v něm lilek podélně nakrájený na plátky 2 minuty, poté slijeme a necháme okapat. Rozpálíme gril a plátky lilku potřené zlehka lžící oleje na něm ogrilujeme 2 minuty z každé strany.
  • 2
    Vejce lehce našleháme s mlékem, obalíme v něm prsa a poté ve směsi strouhanky a parmezánu.
  • 3
    Smažíme na rozpálené pánvi s 2 lžícemi oleje 2 minuty z každé strany.
  • 4
    V hrnci na zbylém oleji zlehka osmažíme cibuli, přidáme rajčata, oregano, pepř a sůl. Vaříme 5 minut.
  • 5
    Směs přelijeme do zapékací misky a navrch položíme prsa, střídavě poklademe plátky lilku a mozzarelly a zasypeme zbylou strouhankou s parmezánem.
  • 6
    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.