Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší

70 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Hrách zhruba na hodinu namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
  • 2
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Z citronu nastrouháme kůru.
  • 4
    V hlubokém kastrole na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a smažíme za častého míchání asi 5 minut. Poté přidáme větvičku rozmarýnu, sůl, pepř, scezený hrách, podlijeme polovinou vývaru, zamícháme a vaříme zhruba 25 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.
  • 5
    Uvařený hrách v mixeru rozmixujeme, přidáme citronovou kůru, olivový olej a dále mixujeme. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby případně přilijeme vývar a znovu chvíli mixujeme.
  • 6
    Než se uvaří hrách, připravíme kuřecí prsa. Omyjeme je, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na každá plátek dáme 2 lístky omyté bazalky, stočíme a zabalíme do dvou plátků šunky. Proti rozbalení propícháme plátky špejlí.
  • 7
    Závitky prudce opečeme na slunečnicovém oleji spolu s větvičkami rozmarýnu. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 8 – 10 minut.
  • 8
    Jako přílohu připravíme cuketu. Omyjeme ji, osušíme, odkrojíme oba konce a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Osolené a opepřené plátky opékáme z obou stran na oleji, až zezlátnou.
  • 9
    Před podáváním závitky zbavíme špejlí, každý závitek rozkrojíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.