Kuřecí řízek s bramborovou kaší

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory vaříme asi 20 minut.
  • 2
    Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme 5 minut po každé straně.
  • 3
    Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a rozmixujeme na kaši. Kaši rozdělíme na talíře, navrch dáme kuřecí řízek a ozdobíme snítkami tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.