Kuřecí řízek s bramborovou kaší
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaŠafrán
- 550gramůBrambory
- 5hrnkůVývar zeleninový
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 600gramůKuřecí prsa
- 0,33hrnekMléko odtučněné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory vaříme asi 20 minut.
- 2Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme 5 minut po každé straně.
- 3Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a rozmixujeme na kaši. Kaši rozdělíme na talíře, navrch dáme kuřecí řízek a ozdobíme snítkami tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.