Kuřecí řízky na víně s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 1gramChilli koření mleté
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2000gramůKuřecí prsa
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej stolní
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůMandle
- 1gramKari koření
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
525 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka omyjeme a makrájíme na silnější plátky. Naklepeme je, protkneme stroužkem česneku, osolíme, opepříme a na tuku zvolna opečeme.
- 2Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, prosátou mouku, koření a krátce osmažíme. Potom přilijeme víno a vše povaříme. Šťávu dochutíme a přecedíme.
- 3Oloupané mandle orestujeme na teflonové pánvi.
- 4Každou porci přelijeme připravenou šťávou a ozdobíme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.