Kuřecí řízky s neloupanou rýží
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaKari koření
- 400gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1litrVoda pitná
- 600gramůKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMarmeláda pomerančová
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 1špetkaPomerančová kůra
- 40gramůOřechy Kešu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
17 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži povaříme v dostatečném množství osolené vody asi 30 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Omyté kuřecí maso opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Potom řízky osolíme.
- 3Pomerančovou marmeládu rozmícháme s pomerančovou šťávou dohladka, ochutíme kari kořením, hořčicí a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Směsí potřeme maso, vložíme do pekáče a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.
- 4Uvařenou rýži spolu s kešu oříšky krátce opražíme na másle.
- 5Kuřecí řízky upravíme na talíře s rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.