Kuřecí řízky s šalotkovou omáčkou
37 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4lžíceOlej slunečnicový
- Krém
- 200gramůSýr krémový
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 1lžícePažitka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- Trojobal
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 0,5lžíceHořčice
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme krémový sýr, smetanu, sůl, prolisovaný česnek, omytou a velmi drobně nakrájenou šalotku. Omyjeme pažitku s koprem. Bylinky drobně pokrájíme, několik lístků kopru odložíme na ozdobu. Ručním šlehačem omáčku vyšleháme dohladka.
- 2Připravíme trojobal: hladkou mouku + vyšlehaná vejce se solí a hořčicí + strouhanku. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky silné přibližně 1.5 x 2 cm a dlouhé 8-10 cm. Maso osolíme, posypeme pepřem a obalíme v trojobalu.
- 3V pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky osmažíme z každé strany dozlatova. Servírujeme je horké s šalotkovou omáčkou, kterou ozdobíme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.