Kuřecí řízky s šalotkovou omáčkou

37 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme krémový sýr, smetanu, sůl, prolisovaný česnek, omytou a velmi drobně nakrájenou šalotku. Omyjeme pažitku s koprem. Bylinky drobně pokrájíme, několik lístků kopru odložíme na ozdobu. Ručním šlehačem omáčku vyšleháme dohladka.
  • 2
    Připravíme trojobal: hladkou mouku + vyšlehaná vejce se solí a hořčicí + strouhanku. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky silné přibližně 1.5 x 2 cm a dlouhé 8-10 cm. Maso osolíme, posypeme pepřem a obalíme v trojobalu.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky osmažíme z každé strany dozlatova. Servírujeme je horké s šalotkovou omáčkou, kterou ozdobíme koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.