Kuřecí řízky se šalvějí a šunkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRukola
- 6lžicVývar z hovězích kostí
- 1lžíceBalsamico ocet
- 80gramůŠunka dušená
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 20gramůOříšky piniové
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Řízky poklademe opláchnutou čerstvou šalvějí a obalíme plátky šunky. Sepneme párátky, opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut.
- 2Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli smícháme s omytou rukolou. Do vývaru přilijeme ocet, osolíme, opepříme, zálivkou salát přelijeme a promícháme. Přidáme nasucho opražené pinie a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Kuřecí řízky upravíme na talíře s rukolovým salátem.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.