Kuřecí roláda s bylinkami a chřestem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusPetržel - nať
- 1kusRozmarýn sušený
- 4plátkyŠalvěj sušená
- 50mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůBujón hovězí
- 1lžíceMouka bramborová
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kilogramKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
67 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a cukrem. Necháme ho odkapat a potom oddělíme hlavičky asi s 10 cm stonku, zbytky nakrájíme po 3 cm. Petržel, rozmarýn a 4 lístky šalvěje nasekáme na kousky. Kuře vykostíme, oddělíme krk a křídla, položíme na desku kůží dolů, osolíme, okořeníme bylinkami, pepřem a pokryjeme hlavičkami chřestu. Maso zabalíme do rolády a převážeme pevnou nití. Roládu pokapanou olejem pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 220°C. Předtím ji ještě podlijeme 1/2 vína, okolo naskládáme kolečka cibule a zbytek chřestu. Vlijeme zbytek vína a pečeme asi 1 hodinu na 180°C.
- 2Roládu poté necháme pod alobalem 10 minut ležet. Výpek s bujónem, smetanou, solí a pepřem povaříme, přidáme moučku v 50 ml vody a pokračujeme ve vaření. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme ji s omáčkou a bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.