Kuřecí rolka s nadýchanou nádivkou
50 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMandle
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
69 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře vykostíme, omyjeme a osušíme. Zelenou petržel opereme a nakrájíme na drobné kousky. Mandle spaříme a zbavíme je slupky. Potom je nahrubo posekáme. Vejce rozdělíme a ze 2 bílků ušleháme sníh.
- 2Potom si připravíme do kuřete nádivku. Máslo smícháme se žloutky, solí, zelenou petrželkou, muškátovým oříškem a mandlemi.
- 3Přidáme vlažné mléko a strouhanku (asi 2 hrsti). Nakonec do nádivky vmícháme sníh ze 2 bílků. Nádivka by neměla být moc hustá.
- 4Vykostěné kuře položíme na fólii hřbetem dolů. Co nejlépe ho naklepeme, okořeníme solí a pepřem. Do rozloženého kuřete vložíme nádivku a srolujeme do rolády. Roládu omotáme provázkem nebo nití.
- 5Cibulí (rozkrájenou na silná kolečka) vysypeme pekáč, na cibuli položíme roládu. Na roládu naskládáme 3 plátky másla a dáme do trouby na 200°C. Začneme péct v horké troubě, asi po 1/4 hodině teplotu snížíme a dopékáme již zvolna, dokud není kuře měkké. Během pečení podléváme kuře vodou.
- 6Po upečení můžeme šťávu zahustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.