Kuřecí s lilkem a cuketou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůLilek
- 500gramůCuketa
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 100gramůKlobása vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej stolní
- 600gramůKuřecí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme a šalvěj nasekáme. Lilek a cuketu neoloupané nakrájíme na kostičky, osolíme a po třicet minutách opláchneme a vymačkáme z nich hořkost. Kuřecí maso omyjeme a zprudka opečeme na oleji, pak nasekáme a v pekáči osolíme a opepříme.
- 2Na použité pánvi zpěníme cibuli, lilek, cuketu a po pár minutách prudkého opékání vmícháme prolisovaný česnek, šalvěj, sůl a pepř. Směs poté uložíme do pekáče k masu a na to položíme klobásu.
- 3Pokrm pečeme v troubě kolem třiceti minut dočervena. Poté klobásu nakrájíme na plátky, obložíme kolem masa a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.