Kuřecí stehna po sevillsku
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyKuřecí stehna
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 200mililitrůVývar slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 100gramůOlivy černé
- 3lžíceVíno bílé
- 1špetkaPetržel - nať
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích stehen odstraníme kůži a tuk.
- 2Na oleji osmahneme česnek a nakrájenou cibuli, zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým drůbežím vývarem a přivedeme do varu.
- 3Do omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme a opepříme, přidáme petrželku a tymián a podusíme.
- 4Měkká stehna přendáme do jiného hrnce, propasírujeme omáčku a přidáme kousky nakrájených oliv.
- 5Zalijeme bílým vínem a necháme podusit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.