Kuřecí stehna s bylinkovým máslem
60 min.
Ingredience
- 4lžícePetržel - nať
- 4lžícePažitka
- 2lžíceCitronová kůra
- 175gramůStrouhanka
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 8kusůKuřecí stehna
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1310 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
89 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
- 2Polovinu nastrouhané citronové kůry, nasekané petrželové natě a polovinu pažitky, sůl a pepř dobře smícháme se strouhankou. Do pánve dáme 1 lžíci másla a 1 lžíci hořčice. Za stálého míchání prohřejeme, přidáme strouhankovou směs, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
- 3Kuřecí stehna (paličky) zbavíme kůže, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve vychladlé strouhankové směsi. Tu k masu dobře přitiskneme, aby vrstva byla jednolitá. Rozložíme je na rošt, který vložíme nad plech trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, dokud nezezlátnou a nejsou křupavá.
- 4Zatímco se maso peče, připravíme si bylinkové máslo tak, že zbylé máslo necháme změknout, mírně ho osolíme, přidáme druhou polovinu strouhané citronové kůry, citronovou šťávu, druhou polovinu nasekané petrželové natě a pažitky a dobře promícháme. Z máslové směsi poté pomocí nože vytvoříme na voskovém papíře váleček a stočíme v ruličku. Tu na obou koncích zatočíme a dáme ztuhnout do ledničky.
- 5Kuřecí stehna podáváme s bylinkovým máslem, nakrájeným zahřátým ostrým nožem na kolečka, obložené listovým salátem.
- 6Jako příloha jsou výborné celé brambory pečené v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.