Kuřecí stehna s rajčaty a brokolicí
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaKoření mexické
- 120gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůPórek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,25lžičkaKoření na pizzu
- 500gramůBrokolice
- 1špetkaChilli koření mleté
- 8stroužkůČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1,5lžíceOlej olivový
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, necháme okapat, poté do kůže vetřeme kořenicí směs. Česnek s cibulí oloupeme, jednu cibuli nakrájíme na tenké dílky, druhou nadrobno, očištěný pórek pokrájíme na plátky.
- 2Do zapékací mísy vložíme maso, cibuli rozkrájenou na dílky a česnek. Podlijeme 50 ml vody, zaklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 25 minut.
- 3Třetinu oleje rozpálíme, orestujeme na něm pórek, přidáme rýži a za stálého míchání zprudka opékáme. Podlijeme 250 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme v troubě 25 minut, dokud není rýže měkká.
- 4Rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm drobně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, koření na pizzu, dusíme 15 minut. Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka v osolené vodě, poté vodu slijeme.
- 5Jakmile jsou stehna upečená, stáhneme z nich kůži, upravíme na mísu, přelijeme omáčkou, obložíme uvařenou brokolicí a ozdobíme bylinkovými lístky. Rýži servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.