Kuskus s čerstvou zeleninou

90 min.
Tunisko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
35 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme. Mrkev, brambory a vodnice omyjeme a oloupeme. Mrkev pokrájíme na cca 5 cm velké kousky, brambory a tuřín rozčtvrtíme. Cizrnu propláchneme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a osmahneme cca 5 min ve velkém kastrolu na 4 lžících rozpáleného oleje. Přidáme mrkev a vodnici a společně podusíme další 3 min. Poté vmícháme brambory, cizrnu a zalijeme vývarem.
  • 3
    V hmoždíři roztlučeme římský kmín, koriandr, nové koření, mátu a chilli. Vmícháme do zeleniny, společně s kurkumou, citronovou kůrou, skořicí, hřebíčky, rajčaty a protlakem. Osolíme, opepříme a zakryté dusíme na středním ohni cca 45 min.
  • 4
    Kuskus nasypeme do větší nerezové mísy, zalijeme 400 ml vroucí, osolené vody a necháme nabobtnat. Poté mísu posadíme na hrnec se zeleninou, zakryjeme a necháme kuskus cca 10 min prohřívat. V polovině doby promícháme.
  • 5
    Z dušené zeleniny odebereme 150 ml šťávy, smícháme s harissou, 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou. Rozdělíme do 4 mističek.
  • 6
    Hotový kuskus navrstvíme na plochou mísu, kolem rozložíme zeleninu smíchanou s nasekanou petrželkou. Omáčku z harissy podáváme zvlášť k dochucení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.