Kuskus s tykví
35 min.
Ingredience
- 400gramůKuskus
- 1lžičkaSůl
- 3kusyCuketa
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 200gramůLilek
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůTykev
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKoriandr čerstvý
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 1špetkaŠafrán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuskus zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme asi 5 minut stát. Slijeme a udržujeme na teplém místě.
- 2Cukety, rajčata, lilky, zelí a fazole omyjeme, osušíme. Omytá rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, lilek a dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a fazole překrojíme na poloviny.
- 3Oloupaný, nasekaný česnek a chilli papričku osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme tykev, fazole a zelí a vše dusíme 4 minuty. Zeleninu přelijeme vývarem se špetkou šafránu, přidáme rajčata s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Kuskus se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme snítkami koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.