Kůzlečí maso s mandlovou směsí
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKůzlečí maso
- 1lžičkaSůl
- 1kusJátra kůzlečí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet Sherry
- 150mililitrůVoda pitná
- 1špetkaŠafrán
- 170mililitrůSherry brandy
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5stroužkůČesnek
- 100gramůMandle
- 70mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kůzlečí maso nakrájíme na větší kostky, obalíme ze všech stran v hladké mouce, osolíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.
- 2Do jiné pánve na rozehřátý olej vložíme omytá kůzlečí játra, na plátky nakrájený čenek a oloupané mandle. Opékáme asi 5 minut.
- 3Osmaženou směs jater a mandlí rozmělníme se solí, pepřem, sherry octem a šafránem. Takto vzniklou hmotu promícháme se sherry a přidáme k masu. Doplníme asi 150 ml vody, dobře promícháme a dusíme do změknutí masa, asi 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.