Kůzlečí v pivním těstíčku
105 min.
Ingredience
- 1kilogramKůzlečí maso
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 2gramyHřebíček
- 3gramyRozmarýn sušený
- 2gramyTymián sušený
- 3gramyMajoránka
- 3gramyBazalka
- 3decilitryOlej rostlinný
- Na těstíčko
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 7gramůSůl
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1244 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
86 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kůzlečí maso dáme do hrnce s vodou, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list, cibuli, rozmarýn, tymián, majoránku, bazalku a hřebíček a pozvolna necháme vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké. Uvařené maso necháme chladnout ve vývaru a zatím si připravíme těstíčko. V míse smícháme mouku, vejce, pivo, sůl a mléko a vymícháme hladké těsto. Vychladlé maso nakrájíme na menší kusy, které dokonale obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.