Květák římský
45 min.
Ingredience
- 1špetkaBazalka
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaProvensálské koření
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKvěták
- 1hrstSýr Parmezán
- 1špetkaOregano sušené
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na kousky nakrájený česnek osmahneme na oleji a zakápneme vodou, aby nezhořkl.
- 2Přidáme syrový květák nakrájený na růžičky, nasekanou petrželku a opečeme, dokud se olej nevsákne. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a vmícháme protlak.
- 3Do změknutí dusíme, hotový pokrm posypeme parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.