Kyjevské kuřecí řízky
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4kusyKuřecí prsa
- 150gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit.
- 2Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky.
- 3Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo.
- 4Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- 5Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 6Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.