Kyjevské kuřecí řízky

30 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit.
  • 2
    Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky.
  • 3
    Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo.
  • 4
    Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  • 5
    Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  • 6
    Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.