Kyselá čorba s vepřovým masem
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůJátra vepřová
- 1kusPetržel kořen
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceSůl
- 500gramůVepřový bok
- 2kusyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
73 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové tučnější maso (nejlépe bůček) pokrájíme na kostky, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po 20 minutách vaření přidáme pokrájená vepřová játra, celou očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, nakrájený česnek, bobkový list, pepř a sůl. Vaříme dalších 20 minut.
- 2Na pánvi si připravíme jíšku: Rozehřejeme olej, přidáme mouku a papriku, krátce orestujeme a přimícháme do polévky. Vaříme dalších 20 minut. Před dovařením vyjmeme zeleninu. Na dochucení čorby vmícháme do vývaru zakysanou smetanu a ocet.
- 4
- 5
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.