Langusta na katalánský způsob

85 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky pokrájený citron, nakrájenou celerovou nať, petržel, ocet.
  • 2
    Osolíme a opepříme a uvedeme k varu.
  • 3
    Poté přidáme omytou langustu a povaříme 10 minut. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Nasekáme druhou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky.
  • 5
    Maso z langusty obereme a pokrájíme na větší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a poté přendáme na talíř.
  • 6
    Na oleji orestujeme pokrájenou zeleninu. Restujeme 5 minut. Přidáme víno, cayenský pepř, šafrán a maso z langusty. Vše povaříme 10 minut.
  • 7
    Maso servírujeme s omáčkou a restovanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.