Langusta na katalánský způsob
85 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1kusCitrony
- 6gramůPetržel - nať
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 600gramůLangusta
- 140gramůPaprika zelená
- 120gramůMrkev kořen
- 150gramůRajčata
- 50mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř cayenský
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 30gramůCeler - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky pokrájený citron, nakrájenou celerovou nať, petržel, ocet.
- 2Osolíme a opepříme a uvedeme k varu.
- 3Poté přidáme omytou langustu a povaříme 10 minut. Poté necháme vychladnout.
- 4Nasekáme druhou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky.
- 5Maso z langusty obereme a pokrájíme na větší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a poté přendáme na talíř.
- 6Na oleji orestujeme pokrájenou zeleninu. Restujeme 5 minut. Přidáme víno, cayenský pepř, šafrán a maso z langusty. Vše povaříme 10 minut.
- 7Maso servírujeme s omáčkou a restovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.