Lasagně s hříbky a mletým masem

80 min.
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vysokého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a lasagně uvaříme podle návodu "na zkus". Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je rozložíme na alobal.
  • 2
    Cibuli s česnekem očistíme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme nadrobno. Mozzarellu necháme odkapat a pokrájíme ji na tenké plátky. Parmezán nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Hrubě mleté vepřové maso dáme do misky. Ochutíme ho solí, pepřem, prolisovaným česnekem, cibulí a majoránkou.
  • 4
    Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a plátky hříbků na něm restujeme asi 2 minuty. Osolíme je, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme rajčata, která posypeme oreganem. Promícháme a chvilku společně smažíme, až se rajčata začnou rozpékat (asi 4-5 minut).
  • 5
    V druhé pánvi si rozpálíme zbylý slunečnicový olej a mleté maso restujeme za stálého míchání 3-4 minuty. Pak k masu přimícháme petrželku a odstavíme z plotny.
  • 6
    Formu na lasagne si vymažeme zbytkem olivového oleje. Na dno položíme 1/3 lasagní. Na ně navrstvíme 1/2 mletého masa, 1/2 hříbků a 1/2 nakrájené mozzarelly. Pak zase položíme 1/3 lasagní a znovu položíme střídavě vrstvu masa, hub a Mozzarelly. Nakonec vše zakryjeme zbylými lasagněmi a vše posypeme nastrouhaným Parmezánem.
  • 7
    Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut při 280°C.
  • 8
    Hotové lasagně nakrájíme a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.