Lasagne s mletým kuřecím masem a mangoldem
95 min.
Ingredience
- Dušený mangold
- Mleté maso
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 150gramůMleté kuřecí maso
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 1špetkaChilli koření mleté
- 0,5lžíceOlej sezamový
- Na vaření mangoldu
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Vařené lasagne
- 125gramůTěstoviny Lasagne
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibule se stroužky česneku a pokrájíme je velmi drobně. Omyté syrové kuřecí maso (bez kůže) jemně pomeleme do mísy. Ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a mletým chilli, ještě přidáme 1/2 pokrájené cibule a česneku. Směs dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej a mleté kuřecí maso orestujeme za stálého míchání. Pak ho necháme vychladnout.
- 2Z omytých listů mangoldu odkrojíme hrubé části se stopkami. V hrnci přivedeme k varu asi 2l vody, mangoldové listy vložíme do vroucí vody a 1 minutu je povaříme. Pak je scedíme a necháme v sítu odkapat, listy poté nakrájíme na velmi tenké proužky.
- 3Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku zpěníme zbytek cibule, přidáme k němu pokrájený mangold, ochutíme ho solí, bílým pepřem, kmínem, promícháme a pod poklicí ho krátce, asi 5-6 minut podusíme. Poté ho dochutíme zbytkem česneku.
- 4Do hrnce, kde jsme vařili mangoldové listy, nalijeme čistou vodu, ochutíme ji solí a přivedeme k varu. Podle návodu uvaříme plátky lasagní (vaříme je přibližně 20 minut).
- 5Na dno zapékací misky poklademe za sebou 4 plátky lasagní. Pokryjeme je podušeným mangoldem, na něj rozetřeme 1/2 kuřecího masa, na maso znovu položíme 4 plátky lasagní. Toto opakujeme a ukončíme zakrytím posledních 4 plátků lasagní. Povrch plátků posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby.
- 6Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.