Lasagne s mořskými plody

34 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
741 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.
  • 2
    Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.
  • 4
    Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.