Lasagne s mořskými plody
34 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 200gramůMušle v nálevu
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůTěstoviny Lasagne
- 100gramůŘasa Wakame
- 2kusyŠalotka
- 1kusCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 2kusyKerblík
- 2kusyMáta
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 4lžíceSherry brandy
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaLimetková kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
741 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořské řasy očistíme, krátce povaříme a zchladíme studenou vodou. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Několik lístků máty necháme na ozdobu.
- 2Ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny.
- 3V pánvi rozpálíme olej s máslem a lehce podusíme šalotku, přidáme papriku, česnek, cibuli, krevety, mušle a řasy. Zalijeme sherry s vínem, ochutíme solí, pepřem, šafránem, nastrouhanou limetkovou kůrou, smetanou a povaříme 3-4 minuty. Na závěr přidáme bylinky a promícháme.
- 4Těstoviny rozložíme na talíře, do středu navršíme nádivku a opatrně přes ni okraje těstovin překlopíme. Ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.