Lasagne s mořskými plody a sýrem
85 min.
Ingredience
- 5kusůHřebenatka
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 100mililitrůVíno bílé
- 4gramyŠafrán
- 2špetkyPepř cayenský
- 130gramůSýr Fontina
- 75gramůSýr Parmezán
- 7plátkůLasagne
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
112 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu zahřejeme na 190 °C. Hřebenatky a oloupané tygří krevety nakrájíme na sousta a rozložíme na talíř. Posypeme prolisovaným česnekem a dle potřeby osolíme a opepříme. V hluboké pánvi zahřejeme třetinu množství másla, vložíme hřebenatky a krevety. Za stálého míchání smažíme 2 minuty při střední teplotě, až krevety získají růžovou barvu. Vyjmeme pomocí naběračky a dáme stranou.
- 2Do pánve přidáme zbývající máslo a necháme rozehřát. Přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty na mírném ohni. Poté zvýšíme teplotu na střední stupeň a postupně přiléváme mléko. Po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka jemná a velmi hustá. Přimícháme smetanu, víno, šafránový prášek a cayenský pepř. Osolíme, opepříme a omáčku odstavíme.
- 3Třetinu omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků sýru Fontina a posypeme třetinou nastrouhaného parmezánu. Navrch rovnoměrně rozložíme polovinu osmažených hřebenatek a krevet. Poté zakryjeme polovinou plátků lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec zalijeme zbývající omáčkou a posypeme zbytkem parmezánu.
- 4Lasagne pečeme v předehřáté troubě 40 minut, až bublají a mají zlatavý povrch. Před podáváním necháme 10 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.