Lasagne s mořskými plody a sýrem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
112 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zahřejeme na 190 °C. Hřebenatky a oloupané tygří krevety nakrájíme na sousta a rozložíme na talíř. Posypeme prolisovaným česnekem a dle potřeby osolíme a opepříme. V hluboké pánvi zahřejeme třetinu množství másla, vložíme hřebenatky a krevety. Za stálého míchání smažíme 2 minuty při střední teplotě, až krevety získají růžovou barvu. Vyjmeme pomocí naběračky a dáme stranou.
  • 2
    Do pánve přidáme zbývající máslo a necháme rozehřát. Přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty na mírném ohni. Poté zvýšíme teplotu na střední stupeň a postupně přiléváme mléko. Po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka jemná a velmi hustá. Přimícháme smetanu, víno, šafránový prášek a cayenský pepř. Osolíme, opepříme a omáčku odstavíme.
  • 3
    Třetinu omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků sýru Fontina a posypeme třetinou nastrouhaného parmezánu. Navrch rovnoměrně rozložíme polovinu osmažených hřebenatek a krevet. Poté zakryjeme polovinou plátků lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec zalijeme zbývající omáčkou a posypeme zbytkem parmezánu.
  • 4
    Lasagne pečeme v předehřáté troubě 40 minut, až bublají a mají zlatavý povrch. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.