Lasagne se špenátem a cherry rajčátky

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
45 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme špenát. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, špenát 5 minut blanšírujeme. Poté ho vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Tekutinu z něj dobře vymačkáme.
  • 2
    Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno. Omyjeme rajčata, otrháme je ze stonků, pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli a špenát. Špenát zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a mlékem. Dobře promícháme.
  • 4
    Do směsi přidáme česnek a provenskálské koření, vše promícháme, 2 minuty povaříme. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Do nízké zapékací mísy klademe po vrstvách plátky lasagní, špenát, rajčata, sýr. Vrchní vrstvu tvoří špenát a sýr.
  • 6
    Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby, zapékáme 50 minut. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme nadrobno. Zapečené lasagne vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.