Lasagne se špenátem a cherry rajčátky
80 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2kilogramyŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůCibule
- 600gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná T 400
- 300mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceProvensálské koření
- 5kusůVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSýr Fontina
- 300gramůTěstoviny Lasagne
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
45 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme špenát. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, špenát 5 minut blanšírujeme. Poté ho vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Tekutinu z něj dobře vymačkáme.
- 2Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno. Omyjeme rajčata, otrháme je ze stonků, pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli a špenát. Špenát zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a mlékem. Dobře promícháme.
- 4Do směsi přidáme česnek a provenskálské koření, vše promícháme, 2 minuty povaříme. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
- 5Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Do nízké zapékací mísy klademe po vrstvách plátky lasagní, špenát, rajčata, sýr. Vrchní vrstvu tvoří špenát a sýr.
- 6Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby, zapékáme 50 minut. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme nadrobno. Zapečené lasagne vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.