Lasagne se špenátem a rajčaty

85 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
67 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, omyjeme a 5 minut blanšírujeme v osolené vodě. Potom ho propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    Špenát a cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou, podlijeme mlékem a smetanou.
  • 4
    Do směsi přimícháme česnek a provensálské koření, vše povaříme 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a přimícháme vejce. Osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem.
  • 5
    Do zapékací misky po vrstvách střídavě klademe plátky lasagní, špenát, rajčata a sýr tak, aby vrchní vrstva byla ze špenátu a sýra.
  • 6
    Nákyp dáme na 50 minut zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Lasagne podáváme posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.