Lasagne se špenátem a rajčaty
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 2kilogramyŠpenát listový čerstvý
- 5kusůVejce slepičí
- 140gramůTěstoviny Lasagne
- 1špetkaSůl
- 600gramůRajčata
- 1kusPažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceProvensálské koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSýr Fontina
- 300mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
67 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, omyjeme a 5 minut blanšírujeme v osolené vodě. Potom ho propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3Špenát a cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou, podlijeme mlékem a smetanou.
- 4Do směsi přimícháme česnek a provensálské koření, vše povaříme 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a přimícháme vejce. Osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem.
- 5Do zapékací misky po vrstvách střídavě klademe plátky lasagní, špenát, rajčata a sýr tak, aby vrchní vrstva byla ze špenátu a sýra.
- 6Nákyp dáme na 50 minut zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Lasagne podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.