Lasagne se zvěřinou
45 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůTymián čerstvý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Lasagne
- 1stroužekČesnek
- 400gramůSrnčí maso pečené
- 100gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
45 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Upečenou zvěřinu nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
- 2Máslo rozehřejeme, cibuli a česnek necháme zesklovatět. Přidáme slaninu a papriku a smažíme 4 minuty.
- 3Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Jednu lžíci nasekané petrželky odložíme stranou, zbytek smícháme se smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem, přilijeme na pánev.
- 4Maso, lasagne, omáčku a nastrouhaný sýr naskládáme postupně do nákypové formy. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a rozdělíme na směs. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.