Lazaně s bylinkami a bešamelovou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyLilek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCuketa
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMajoránka
- 220gramůMozzarella
- 1stroužekČesnek
- 620gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 180gramůTěstoviny Lasagne
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 300mililitrůBešamel
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml bešamelu, bobkový list, plátek cibule, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 2Připravíme si zapékací mísu a vytřeme ji olivovým olejem.
- 3Na grilovací pánvi rozpálíme olej, opékáme na něm plátky lilku zhruba osm minut. Lilek necháme na ubrouscích usušit.
- 4Na další pánvi na másle restujeme drobně posekaný česnek, usekanou petrželovou nať, čerstvou majoránku a plátky cuket. Za stálého míchání smažíme asi pět minut. Usmažené plátky cuket usušíme na ubrouscích.
- 5Do zapékací mísy dáváme po vrstvách cukety, lilky, nastrouhanou mozarellu, rajčata a plátky lazaní. Můžeme dochutit solí a pepřem. Poslední vrstvou budou plátky lazaní. Vše polijeme bešamelovou omáčkou, posypeme ustrouhaným parmezánem.
- 6Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba čtyřicet minut, až sýr zezlátne. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.