Le Baeckeoffe
205 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová plec
- 1litrVíno bílé
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůCibule
- 1000gramůBrambory
- 6gramůBobkový list
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme.
- 2Maso přendáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, zalijeme vínem a necháme marinovat 12 hodin v chladu.
- 3Zapékací nádobu vytřeme máslem, střídavě naplníme plátky brambor, kousky masa a cibule. Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme marinádou, osolíme a opepříme, přidáme bylinky.
- 4Mouku smícháme s vodou a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme do plátu odpovídajícího velikosti zapékací mísy.
- 5Okraje mísy potřeme vodou a zakryjeme plátem těsta, pečlivě přilepíme. Dáme péct při 170°C na 180 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.