Lečo po indicku
50 min.

Ingredience
- 250gramůRajčata
- 250gramůPaprika červená
- 200gramůLilek
- 1kusCibule
- 1lžíceKari koření
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.
- 2Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.