Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
20 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou chilli papričku, nasekaný česnek, rozmarýn a tymián. Přisypeme mletou papriku a špetku kmínu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Potom vmícháme očištěné, na větší kousky nakrájené papriky, rajčata a okurku. Dochutíme octem, cukrovým sirupem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 30 minut, potom vyjmeme snítky rozmarýnu a tymiánu.
  • 2
    Uzené tofu osušíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a dozlatova na něm opečeme plátky ve slupce uvařených, oloupaných brambor a kostičky tofu. Přidáme nasekanou cibuli a znovu osmahneme. Dochutíme cayenským pepřem, mletou paprikou, solí a černým pepřem.
  • 3
    Lečo upravíme na talíře spolu s opečenými bramborami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.