Lečo s opečenými bramborami a uzeným tofu
65 min.
Ingredience
- Brambory
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyCibule
- 200gramůTofu uzené
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- Lečo
- 4kusyPaprika červená
- 6kusůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 4kusyTymián čerstvý
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín drcený
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaSirup cukrový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
20 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou chilli papričku, nasekaný česnek, rozmarýn a tymián. Přisypeme mletou papriku a špetku kmínu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Potom vmícháme očištěné, na větší kousky nakrájené papriky, rajčata a okurku. Dochutíme octem, cukrovým sirupem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 30 minut, potom vyjmeme snítky rozmarýnu a tymiánu.
- 2Uzené tofu osušíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a dozlatova na něm opečeme plátky ve slupce uvařených, oloupaných brambor a kostičky tofu. Přidáme nasekanou cibuli a znovu osmahneme. Dochutíme cayenským pepřem, mletou paprikou, solí a černým pepřem.
- 3Lečo upravíme na talíře spolu s opečenými bramborami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.