Ledový salát s játry a zeleninou
35 min.
Ingredience
- 150gramůJátra kuřecí
- 70gramůAnglická slanina
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceVíno bílé
- 0,25lžičkaSůl
- Na dresink
- 1lžičkaHořčice
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžícePažitka
- Na zeleninu
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika červená
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusSalát ledový
- 3lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme. Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno. Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme. Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno). Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.