Ledový salát s telecími játry
35 min.

Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 1lžíceOcet jablečný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 100gramůJátra telecí
- 100gramůŠalotka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusPažitka
- 1lžičkaHořčice
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme a natrháme na větší kousky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Vše dáme do salátové mísy a promícháme. Smícháme ocet, horčici, sůl, pepř a 2 lžíce oleje.
- 3Telecí játra opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka.
- 4V pánvi rozpálíme olej a máslo a šalotku za stálého míchání opečeme. Přidáme játra a při mírné teplotě je opečeme lehce dohněda. Po opečení je osolíme a opepříme.
- 5Salát promícháme s připraveným dresinkem, rozdělíme na talíře a obložíme telecími játry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.