Letní bramborová omeleta s chřestem a sýrem Feta

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a dáme je vařit. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim očištěný chřest a dále vaříme už asi jen 3 minuty. Potom brambory slijeme,chřest dáme osušit na ubrousek nebo utěrku. Vejce našleháme a ochutíme solí a pepřem a přimícháme sekanou pažitku a sýr Feta. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opekáme na něm brambory a chřest. Na prohřátou osmahlou zeleninu přilijeme směs vajec a sýra a na mírném plameni smažíme do polotuha. Když je směs polotuhá, vložíme ji na rozehřátý gril a opékáme bramborové omelety do zlatova. Na talíři omeletu naporcujeme a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.